איך לחסוך בקניית דקים
אודות דקים מחירים ודרכים לחסוך, דקים ופרגולות למיניהם הם לא תוספת זולה לחצר. ועם זאת, אנשים רבים לא מוותרים עליהם מאחר והם פונקציונאלים מאוד, נוחים וגם יפים מבחינה עיצובית. מה שרבים לא יודעים הוא שיש דרכים להוזיל עלויות בהקמה של דקים ומבלי לפגוע באיכות שלהם.
ראשית, בואו נבין ממה מורכב המחיר שאנו משלמים לאיש המקצוע שבונה לנו את הדק ומה הם הגורמים המשפיעים עליו:
> חומר הגלם ממנו עשוי הדק- סוג העץ יכול להיות אורן, איפאה, טיק, במבוק, וכדומה. המחירים שתשמעו עליהם ינועו בין 300 שקלים למ"ר ועלולים להגיע גם עד 1000 שקלים למ"ר.
> היכן הוא מוקם? כמובן שהקמה של דקים על האדמה החולית היא מורכבת יותר מאשר על משטח מרוצף שכן היא דורשת בניית תשתית איתנה ולכן גם יקרה יותר. כמו כן, אם תבחרו בבנייה ללא ברגים גלויים (בנייה "סמויה") סביר להניח שתשלמו יותר מאשר על בנייה עם ברגים נראים.
> העונה בשנה בה תרצו להקים את הדק- חוק ההצע וביקוש תופס גם פה תפקיד מהותי. החודשים המבוקשים ביותר להקמה של דקים הם האביב והקיץ מאחר וזה הזמן הכי מהנה לשבת בחוץ ולהתענג על מזג האוויר החמים והנעים לאחר תקופת הגשמים של החורף. אז מתעורר הצורך והחשק למשטח דק נוח שניתן יהיה לארח עליו חברים בכיף ולערוך ארוחות ומסיבות.
איך תוכלו להוזיל את ההפקה?
ביחרו בסוג עץ שהוא לא יקר מדי. העצים היקרים שנחשבים לאיכותיים מעט יותר הם דקים קומרו ודקים איפאה. תמיד קיימת האפשרות לקנות אותם לא בחנות אלא במחסנים, מה שיהפוך את העניין לזול בהרבה אך עם זאת עלול לגזול מכם זמן רב וכאב ראש.
> עירכו סקר שוק נרחב- לפני שאתם מעבירים את כרטיס האשראי, בררו בחנויות, שאלו חברים שכבר בנו דק היכן קיבלו את העסקה הכי טובה. וזיכרו, עם כל בעל מקצוע ניתן גם קצת להתמקח…
> תמיד תוכלו להתייעץ עם מנוסים מכם ולבנות את הדק לבד. אף על פי כן, לעיתים משימה שנראית פשוטה לעין היא למעשה מסובכת יותר ואם לא תדעו בדיוק מה אתם עושים, ייתכן מאוד כי תשלמו על המשטח הזה מחיר כבד הרבה יותר ממה שהייתם משלמים לו הייתם מעסיקים איש מקצוע.
בניית דקים הוא לא עניין של מה בכך. חשוב שהדק יהיה יציב, עמיד וישר אתכם לעוד שנים רבות. הניחו למומחים לעשות את העבודה